Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Biezenmortel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.89 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Biezenmortel leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.89 dH in Biezenmortel.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals veel schoonmaakwerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BiezenmortelHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5074
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35800 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Biezenmortel

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Haaren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Biezenmortel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Duurzame waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Biezenmortel?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Biezenmortel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Biezenmortel heeft een geschatte waterhardheid van 6.89. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Biezenmortel

De waterhardheid van het drinkwater in Biezenmortel bedraagt circa 6.89 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-biezenmortel-5074

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Amysoft C-200
 • BWT Rondomat 25M
 • 038waterontharder Compact 20
 • Culligan Global Cabinet

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Biezenmortel verlaag je de dH waarde van 6.89 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Biezenmortel.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €100 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1975 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €830 (zonder installatiewerk). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1500 en €2200 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Biezenmortel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Open de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en gratis experts, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Elektronische waterontharderRond de €900
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €125 per beurt
PlaatsingRond de €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Biezenmortel?
De hardheid in Biezenmortel is grofweg 6.89 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Biezenmortel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie