Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heldergem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Heldergem heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Heldergem.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €320 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HeldergemTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode9450
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Heldergem

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Meer en meer huishoudens bestellen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Haaltert werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Heldergem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heldergem?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Heldergem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Heldergem heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Heldergem

De waterhardheid van het drinkwater in Heldergem is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-heldergem-9450

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 17ED
 • Grunbeck softliQ:SC18

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heldergem minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heldergem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1575 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €800 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2175 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Heldergem.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos vakmannen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Waterontharder (elektronisch)V.a €960
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €155 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Heldergem?
De hardheid van het leidingwater in Heldergem komt uit op ong. 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heldergem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie