Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kerksken

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Kerksken resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Kerksken.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €270 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid KerkskenWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode9451
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kerksken

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat Belgen plaatsen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Haaltert kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Kerksken gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kerksken?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Kerksken. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kerksken heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere energiekosten, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Kerksken

De waterhardheid van het leidingwater in Kerksken ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kerksken-9451

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • North Star 20ED
 • Grunbeck softliQ:SC23

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kerksken verklein je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kerksken.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2150 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Kerksken.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos modellen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Elektrische waterontharderVanaf €1120
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €140 per 12 maanden
PlaatsingRond de €210
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Kerksken?
De waterhardheid in Kerksken ligt op 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kerksken.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie