Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Denderhoutem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Denderhoutem maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten vind je belangrijke info aangaande waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Denderhoutem.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals kalkstrepen op ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid DenderhoutemHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode9450
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Denderhoutem

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of eindeloos schoonmaken? Een toenemende groep mensen plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en kalkvrije leidingen. In de gemeente Haaltert zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Denderhoutem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Denderhoutem?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Denderhoutem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Denderhoutem heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Denderhoutem

De waterhardheid van het drinkwater in Denderhoutem is ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-denderhoutem-9450

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 14ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Denderhoutem reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Denderhoutem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €100 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2100 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €780, excl. installatie. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1275 en €1975 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Denderhoutem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog installateurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Mechanische waterontharderVanaf €810
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1140
Onthardingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €120 p/jaar
InstallatiekostenV.a €175
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Denderhoutem?
De hardheid in Denderhoutem is circa 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Denderhoutem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie