Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wespelaar

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,12 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Wespelaar heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je bruikbare informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 15,12 dH in Wespelaar.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €320 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid WespelaarZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHaacht
Postcode3150
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Wespelaar

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en glascorrosie? Een groot deel van de Vlamingen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Haacht opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Wespelaar wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wespelaar?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Wespelaar. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wespelaar heeft een waterhardheid van 15,12. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wespelaar

De waterhardheid van het drinkwater in Wespelaar is ongeveer 15,12 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-wespelaar-3150

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star Okosoft 35

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wespelaar reduceer je de dH waarde van 15,12 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wespelaar.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €135 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers starten bij €770 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Wespelaar.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis vakmannen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Mechanische waterontharderCirca €730
Elektronische waterontharderVanaf €1130
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €130 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €200
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Wespelaar?
De hardheid van het leidingwater in Wespelaar is grofweg 15,12 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wespelaar.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie