Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tildonk

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 15,12 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Tildonk resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 15,12 dH in Tildonk.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droog haar na het douchen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid TildonkFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHaacht
Postcode3150
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparing op de energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Tildonk

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en water met een vreemde smaak? Een toenemende groep mensen plaatsen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachter wasgoed en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Haacht zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Tildonk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Tildonk?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Tildonk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Tildonk ontvangt een waterhardheid van 15,12. Concreet: Erg hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Tildonk

De waterhardheid van het drinkwater in Tildonk is om en nabij de 15,12 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-tildonk-3150

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 40ED

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tildonk reduceer je de dH waarde van 15,12 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tildonk.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1500 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €770 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2025 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Tildonk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en direct installateurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Mechanische waterontharderCirca €860
Waterontharder (elektrisch)Circa €1030
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudV.a €80 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Tildonk?
De hardheid in Tildonk is om en nabij de 15,12 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tildonk.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie