Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Humbeek

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 18,48 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Humbeek heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je handige info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 18,48 dH in Humbeek.
 • Dit kan zorgen voor onder andere strepen op de ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €345 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HumbeekHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode1851
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Humbeek

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen een handige waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding die langer mooi blijft en kalkvrije leidingen. In de gemeente Grimbergen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Humbeek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goede waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Humbeek?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Humbeek. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Humbeek heeft een waterhardheid van 18,48. Dat betekent Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Humbeek

De waterhardheid van het drinkwater in Humbeek bedraagt ongeveer 18,48 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-humbeek-1851

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Erie Maxima Eco26
 • BWT AQA Perla 20
 • Amysoft E-100
 • Watercompany Softflow 15
 • Kinetico Ergo 9

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Humbeek voer je de dH waarde terug van 18,48 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €900.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Humbeek.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €1800 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Humbeek.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel specialisten, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektrische waterontharderBegint bij €1050
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €160 per jaar
MontagekostenV.a €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Humbeek?
De waterhardheid in Humbeek schatten we op 18,48 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Humbeek.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie