Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beigem

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 18,48 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Beigem heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je belangrijke informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 18,48 dH in Beigem.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkaanslag en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €240 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BeigemTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode1852
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Beigem

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer mensen installeren een elektrische waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Grimbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Beigem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Beigem?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Beigem. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Beigem heeft een geschatte waterhardheid van 18,48. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Beigem

De waterhardheid van het drinkwater in Beigem is 18,48 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-beigem-1852

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Maxima Eco32
 • BWT Rondomat 25M
 • Amysoft E-200
 • Watercompany Softflow 20
 • Kinetico Essential

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Beigem minimaliseer je de dH waarde van 18,48 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Beigem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €760, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1525 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Beigem.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel modellen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €155
Mechanische waterontharderV.a €720
Waterontharder (elektronisch)Circa €1070
Regeneratiezout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €160 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Beigem?
De waterhardheid in Beigem ligt op 18,48 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beigem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie