Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Strombeek-Bever

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 18,48 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Strombeek-Bever heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 18,48 dH in Strombeek-Bever.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalkstrepen op glas en lak en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Strombeek-BeverTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode1853
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Strombeek-Bever

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters nemen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Grimbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Strombeek-Bever hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Strombeek-Bever?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Strombeek-Bever. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Strombeek-Bever heeft een waterhardheid van 18,48. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Strombeek-Bever

De waterhardheid van het water in Strombeek-Bever ligt op ong. 18,48 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-strombeek-bever-1853

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT Rondomat 50M
 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Kinetico Essential 11

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Strombeek-Bever voer je de dH waarde terug van 18,48 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €870.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Strombeek-Bever.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €760, zonder installeren. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1750 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Strombeek-Bever.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en direct monteurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Elektronische waterontharderV.a €1200
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €120 per jaar
PlaatsingV.a €275
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Strombeek-Bever?
De waterhardheid in Strombeek-Bever bedraagt 18,48 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lagere energierekening en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een minder droge huid, fris kraanwater, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Strombeek-Bever.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie