Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Escharen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Escharen zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Escharen.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals strepen op de ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EscharenZo werkt een waterontharderInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5364
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Escharen

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Grave vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Escharen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Escharen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Escharen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Escharen heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Escharen

De waterhardheid van het leidingwater in Escharen is om en nabij de 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-escharen-5364

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Calex Calex 15L
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Bayard Tenera 14
 • Puricom Stratos UFW15

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Escharen minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Escharen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €95 voor magnetische ontharders tot wel €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €700, zonder installeren. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1425 en €1875 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Escharen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig snel installatiebedrijven, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Elektronische waterontharderVanaf €900
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €105 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €175
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Escharen?
De hardheid van het water in Escharen is doorgaans 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. een zachte huid, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Escharen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie