Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gassel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Gassel heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten verzamel je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Gassel.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GasselZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5438
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Gassel

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en/of water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Grave werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Gassel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Gassel?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Gassel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gassel heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Gassel

De waterhardheid van het leidingwater in Gassel is om en nabij de 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gassel-5438

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Calex Calex 15L
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • North Star 17UD
 • Ecowater ESM9 CE+

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gassel voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gassel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €2050 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Gassel.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog experts, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Mechanische waterontharderBegint bij €760
Elektrische waterontharderC.a. €1170
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudVanaf €115 per jaar
PlaatsingC.a. €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Gassel?
De hardheid van het kraanwater in Gassel schatten we op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gassel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie