Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moere

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Moere leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je nuttige informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Moere.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €240 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid MoereTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode8470
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Moere

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Gistel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Moere wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Moere?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Moere. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Moere zit met een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Moere

De waterhardheid van het water in Moere ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-moere-8470

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Premier Maxi
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Domela
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Waterluxe Combi 12

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Moere verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Moere.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €120 voor magnetische ontharders tot wel €2100 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €790, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1325 en €1725 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Moere.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Elektronische waterontharderC.a. €1100
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €150 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €275
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Moere?
De hardheid van het kraanwater in Moere is doorgaans 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Moere.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere stookkosten, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie