Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Snaaskerke

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Snaaskerke resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je praktische informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Snaaskerke.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalkaanslag en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €320 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid SnaaskerkeWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode8470
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Snaaskerke

Wil jij ook af van een erg droge huid en bittere smakende thee? Een groeiend aantal Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Gistel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Snaaskerke hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Snaaskerke?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Snaaskerke. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Snaaskerke heeft een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Snaaskerke

De waterhardheid van het water in Snaaskerke is ongeveer 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-snaaskerke-8470

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Sumo 1
 • Euro Combi compact 10
 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Combi 25

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Snaaskerke verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €960.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Snaaskerke.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1900 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780, excl. installatie. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1625 en €2100 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Snaaskerke.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €800
Elektrische waterontharderBegint bij €1160
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €110 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Snaaskerke?
De hardheid in Snaaskerke schatten we op 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Snaaskerke.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie