Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zevekote

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Zevekote zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Zevekote.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als strepen op je ruiten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €240 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ZevekoteTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode8470
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zevekote

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal Belgen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Gistel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Zevekote hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zevekote?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zevekote. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zevekote kent een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zevekote

De waterhardheid van het water in Zevekote bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-zevekote-8470

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Sumo 2
 • Euro Combi compact 14
 • Delta Duplex duet
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Duo 7

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zevekote voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zevekote.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Van €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €660, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1625 en €1775 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Zevekote.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos monteurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €780
Elektrische waterontharderV.a €1170
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudV.a €100 per beurt
InstallatiekostenVanaf €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Zevekote?
De hardheid van het kraanwater in Zevekote is grofweg 19,60 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zevekote.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie