Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Milsbeek

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of een droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Milsbeek leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier check je handige info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Milsbeek.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals apparaten die slecht werken en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €305 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MilsbeekWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6596
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Milsbeek

Zit jij thuis ook met een erg droge huid of minder lekker water uit de kraan? Meer en meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Gennep werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Milsbeek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goede ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Milsbeek?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Milsbeek. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Milsbeek kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Milsbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Milsbeek ligt op ong. 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-milsbeek-6596

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Mooiwater Medium+
 • 038waterontharder Compact 10
 • Culligan Medallist 910

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Milsbeek verklein je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Milsbeek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €2200 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €770 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2200 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Milsbeek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en vandaag nog modellen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €810
Elektrische waterontharderCirca €980
Onthardingszout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €100 p/jaar
MontageV.a €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Milsbeek?
De waterhardheid in Milsbeek bedraagt 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een minder droge huid, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Milsbeek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie