Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ven-Zelderheide

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ven-Zelderheide resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal bekijk je handige info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Ven-Zelderheide.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere slecht functionerende apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Ven-ZelderheideFunctioneringKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6599
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ven-Zelderheide

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat huizenbezitters plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Gennep zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ven-Zelderheide was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ven-Zelderheide?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ven-Zelderheide. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ven-Zelderheide kent een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ven-Zelderheide

De waterhardheid van het water in Ven-Zelderheide bedraagt ongeveer 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ven-zelderheide-6599

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Delta Mosela
 • Waterboss 900

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ven-Zelderheide verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ven-Zelderheide.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders starten vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1325 en €2100 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Ven-Zelderheide.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €980
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €155 per beurt
InstallatiekostenC.a. €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Ven-Zelderheide?
De hardheid van het leidingwater in Ven-Zelderheide is om en nabij de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ven-Zelderheide.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie