Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heijen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Heijen heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier tref je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Heijen.
 • Dit kan leiden tot onder andere glascorrosie en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid HeijenTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6598
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Heijen

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen een professionele waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Gennep zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Heijen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Heijen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Heijen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt apparatuur die langer meegaat en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Heijen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Heijen

De waterhardheid van het water in Heijen bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-heijen-6598

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Heijen reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heijen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders zijn zo’n €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1175 en €1850 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Heijen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel vakmannen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Waterontharder (elektronisch)Circa €1060
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €110 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €270
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Heijen?
De hardheid van het kraanwater in Heijen ligt op 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heijen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie