Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ottersum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ottersum maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Ottersum.
 • Hierdoor ontstaan problemen als veel schoonmaken en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid OttersumHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6595
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Ottersum

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en kalk op de lak van de auto? Een groot deel van de Nederlanders kiezen een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Gennep zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ottersum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Duurzame ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ottersum?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ottersum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ottersum heeft een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ottersum

De waterhardheid van het drinkwater in Ottersum is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ottersum-6595

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • 038waterontharder Compact 14
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • BWC Omega Jubileum 400

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ottersum reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ottersum.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €700 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1400 en €2175 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je de geschatte kosten van een waterontharder in Ottersum.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel experts, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderBegint bij €750
Elektrische waterontharderBegint bij €1180
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudC.a. €125 per beurt
InstallatieBegint bij €200
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ottersum?
De hardheid van het kraanwater in Ottersum schatten we op 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ottersum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie