Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rummen

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 20,16 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Rummen heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website lees je bruikbare info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,16 dH in Rummen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als aanslag op servies en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €305 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid RummenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGeetbets
Postcode3454
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Rummen

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen of kalkstrepen op ramen? Meer en meer huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Geetbets kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Rummen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Rummen?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Rummen. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Rummen ontvangt een waterhardheid van 20,16. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Rummen

De waterhardheid van het drinkwater in Rummen bedraagt ongeveer 20,16 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-rummen-3454

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Watertotaal Euro Twin 60

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Rummen reduceert je de dH waarde van 20,16 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €830.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Rummen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €100 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers zijn zo’n €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €1900 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Rummen.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel installateurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Mechanische waterontharderV.a €710
Elektrische waterontharderVanaf €1140
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €135 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €275
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Rummen?
De hardheid in Rummen is ongeveer 20,16 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een minder droge huid, smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rummen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere stookkosten, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie