Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Raamsdonk

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Raamsdonk zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.90 dH in Raamsdonk.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals apparaten die slecht werken en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €295 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid RaamsdonkWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode5165
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Raamsdonk

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een slimme waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Geertruidenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Raamsdonk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Raamsdonk?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Raamsdonk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Raamsdonk zit met een waterhardheid van 7.90. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Raamsdonk

De waterhardheid van het drinkwater in Raamsdonk bedraagt circa 7.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-raamsdonk-5165

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Amysoft C-100
 • Waterluxe Combi 25
 • Delta Morava
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Amysoft C-200

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Raamsdonk reduceert je de dH waarde van 7.90 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Raamsdonk.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €710 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1900 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Raamsdonk.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog modellen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €780
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1000
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenCirca €80 per jaar
InstallatieVanaf €210
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Raamsdonk?
De waterhardheid in Raamsdonk is plus minus 7.90 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Raamsdonk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie