Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Raamsdonksveer

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Raamsdonksveer maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.90 dH in Raamsdonksveer.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid RaamsdonksveerHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4941
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Raamsdonksveer

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en/of strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal mensen installeren een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkerdere koffie en thee en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Geertruidenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Raamsdonksveer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Raamsdonksveer?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Raamsdonksveer. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Raamsdonksveer ontvangt een waterhardheid van 7.90. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Raamsdonksveer

De waterhardheid van het water in Raamsdonksveer bedraagt ongeveer 7.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-raamsdonksveer-4941

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Watergenius HWS 1500
 • Watercompany Softflow 20
 • Euro Combi compact 10
 • Boshuis iQualQ Duo 100

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Raamsdonksveer reduceert je de dH waarde van 7.90 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Raamsdonksveer.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €110 voor magnetische ontharders tot meer dan €1550 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €850, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €2125 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Raamsdonksveer.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en zonder kosten modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Mechanische waterontharderVanaf €750
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1110
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudCirca €150 p/jaar
MontagekostenBegint bij €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Raamsdonksveer?
De hardheid van het leidingwater in Raamsdonksveer is doorgaans 7.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Raamsdonksveer.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie