Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vollezele

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 20,72 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Vollezele maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs lees je uitgebreide informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 20,72 dH in Vollezele.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld kalkaanslag en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid VollezeleHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGalmaarden
Postcode1570
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparing op de energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Vollezele

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer huishoudens kiezen een handige waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Galmaarden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Vollezele wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vollezele?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Vollezele. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Vollezele heeft een gemeten waterhardheid van 20,72. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vollezele

De waterhardheid van het leidingwater in Vollezele is ongeveer 20,72 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-vollezele-1570

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Onega
 • Atag Descale 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar Pro S-500

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vollezele reduceer je de dH waarde van 20,72 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vollezele.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1600 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €680, excl. installatie. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1725 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Vollezele.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel monteurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Mechanische waterontharderV.a €800
Waterontharder (elektrisch)V.a €930
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €95 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Vollezele?
De waterhardheid in Vollezele is om en nabij de 20,72 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals een minder droge huid, fris kraanwater, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vollezele.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie