Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tollembeek

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,72 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Tollembeek heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 20,72 dH in Tollembeek.
 • Dit kan zorgen voor situaties als glascorrosie en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €205 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid TollembeekFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGalmaarden
Postcode1570
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Tollembeek

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de Vlamingen installeren een handige waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Galmaarden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Tollembeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Tollembeek?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Tollembeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Tollembeek heeft een waterhardheid van 20,72. Concreet: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Tollembeek

De waterhardheid van het water in Tollembeek bedraagt ongeveer 20,72 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-tollembeek-1570

Interessante installaties

 • Delta Mosela
 • Atag Descale 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Tollembeek verklein je de dH waarde van 20,72 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Tollembeek.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot ruim €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders starten bij €790, zonder installeren. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Tollembeek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en direct installatiebedrijven, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1110
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudV.a €105 per beurt
PlaatsingRond de €225
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Tollembeek?
De hardheid van het water in Tollembeek ligt op 20,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tollembeek.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie