Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ertvelde

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Ertvelde leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal check je handige informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Ertvelde.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere irritaties aan de huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €290 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid ErtveldeTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode9940
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ertvelde

Heb jij genoeg van een droge huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de Vlamingen bestellen een professionele waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Evergem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Ertvelde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ertvelde?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Ertvelde. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een gunstigere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ertvelde heeft een waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ertvelde

De waterhardheid van het drinkwater in Ertvelde bedraagt circa 11,20 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-ertvelde-9940

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • North Star 9UD
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watertotaal Euro Twin 80

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ertvelde minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ertvelde.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot wel €2275 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters starten vanaf €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2200 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ertvelde.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en kosteloos installateurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Mechanische waterontharderBegint bij €860
Elektronische waterontharderC.a. €1180
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €95 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Ertvelde?
De hardheid van het water in Ertvelde is grofweg 11,20 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ertvelde.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie