Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sleidinge

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sleidinge maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je belangrijke info aangaande waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Sleidinge.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als huidirritaties en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid SleidingeTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode9940
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sleidinge

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal Vlamingen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Evergem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sleidinge gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sleidinge?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sleidinge. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sleidinge heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sleidinge

De waterhardheid van het water in Sleidinge is 11,20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sleidinge-9940

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star 14UD
 • Halutec Domus DPS 500
 • Ecowater ESM 11
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sleidinge voer je de dH waarde terug van 11,20 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sleidinge.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €700, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Sleidinge.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Mechanische waterontharderVanaf €810
Waterontharder (elektronisch)V.a €920
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €160 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Sleidinge?
De hardheid van het kraanwater in Sleidinge is doorgaans 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sleidinge.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie