Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kluizen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Kluizen heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Kluizen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KluizenHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode9940
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kluizen

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de Vlamingen bestellen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Evergem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Kluizen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kluizen?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kluizen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kluizen kent een waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kluizen

De waterhardheid van het water in Kluizen bedraagt ongeveer 11,20 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kluizen-9940

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • North Star 11UD
 • Halutec Domus DPS 300
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kluizen reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €975.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kluizen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1375 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Kluizen.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Elektronische waterontharderCirca €950
Onthardingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudC.a. €85 per beurt
MontagekostenBegint bij €170
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Kluizen?
De hardheid in Kluizen ligt op 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen middels pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kluizen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie