Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Horssen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Horssen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.30 dH in Horssen.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als apparaten die slecht werken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid HorssenWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6631
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Horssen

Heb je in huis last van verstopte leidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en een lager energieverbruik. In de gemeente Druten zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Horssen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Horssen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Horssen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Horssen heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Horssen

De waterhardheid van het drinkwater in Horssen is om en nabij de 7.30 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-horssen-6631

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Separaat 14
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Erie Slimline Eco14
 • Delta Duplex unit

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Horssen reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Horssen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €1650 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €690 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1425 en €2050 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Horssen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektronisch)V.a €920
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractV.a €110 per jaar
MontagekostenCirca €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Horssen?
De hardheid van het leidingwater in Horssen ligt rond de 7.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan prettige douchebeurt, smaakvol water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Horssen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie