Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Deest

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Deest heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Deest.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €230 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid DeestHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6653
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Deest

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal huishoudens nemen een goede waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Druten vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Deest gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Deest?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Deest. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Deest heeft een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Deest

De waterhardheid van het leidingwater in Deest ligt op ong. 7.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-deest-6653

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • AEG 26 L
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Detandt-Simon Primo 20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Deest reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Deest.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1950 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten bij €840, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €2125 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Deest.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel installatiebedrijven, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €110
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektronisch)Circa €1040
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €135 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Deest?
De hardheid van het kraanwater in Deest bedraagt 7.30 dH. De waarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Deest.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie