Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Afferden

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Afferden zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten verzamel je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Afferden.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals huidirritaties en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €270 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid AfferdenTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6654
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Afferden

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Druten werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Afferden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Afferden?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Afferden. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Afferden heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Afferden

De waterhardheid van het drinkwater in Afferden is 7.30 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-afferden-6654

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Amysoft C-100
 • Mooiwater Medium+
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • SoluCalc SoluCalc
 • Boshuis Duolux plus 400

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Afferden reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Afferden.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1650 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €720 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €2000 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Afferden.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €930
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €120 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Afferden?
De hardheid van het leidingwater in Afferden is doorgaans 7.30 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor lagere stookkosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Afferden.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie