Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Puiflijk

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Puiflijk heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.30 dH in Puiflijk.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld kalkaanslag en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €255 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PuiflijkFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6655
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Puiflijk

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en/of te veel schoonmaken? Een groot deel van de Nederlanders nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Druten werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Puiflijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Puiflijk?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Puiflijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een gunstigere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Puiflijk heeft een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Puiflijk

De waterhardheid van het drinkwater in Puiflijk bedraagt circa 7.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-puiflijk-6655

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Amysoft C-200
 • North Star 17UD
 • Erie Slimline Eco17
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • BWT Aquadial softlife bio 10

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Puiflijk voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Puiflijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €660, exclusief installatiekosten. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €2050 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Puiflijk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en direct merken, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €160
Mechanische waterontharderBegint bij €750
Elektrische waterontharderVanaf €1140
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudRond de €95 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €200
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Puiflijk?
De hardheid in Puiflijk ligt op 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Puiflijk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie