Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vlissegem

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, vies water of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Vlissegem resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke informatie over de waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Vlissegem.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als minder lekker water en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lager energieverbruik, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €255 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid VlissegemZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Haan
Postcode8421
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Vlissegem

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Veel Belgen plaatsen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachter wasgoed en een efficiëntere verwarming. In de gemeente De Haan vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Vlissegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Vlissegem?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Vlissegem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vlissegem heeft een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Vlissegem

De waterhardheid van het drinkwater in Vlissegem ligt op ong. 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vlissegem-8421

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco26
 • BWT AQA Perla 20
 • Amysoft E-100
 • Watercompany Softflow 15

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vlissegem voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Vlissegem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1725 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €790 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem zit ergens tussen de €1375 en €2250 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Vlissegem.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en kosteloos experts, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Elektronische waterontharderVanaf €1060
Tabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €125 per jaar
InstallatieBegint bij €225
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Vlissegem?
De hardheid in Vlissegem is grofweg 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vlissegem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie