Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Klemskerke

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Klemskerke heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je nuttige info info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Klemskerke.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld glascorrosie en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €255 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid KlemskerkeHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Haan
Postcode8420
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Klemskerke

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente De Haan werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Klemskerke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Klemskerke?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Klemskerke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Klemskerke ontvangt een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Klemskerke

De waterhardheid van het drinkwater in Klemskerke is 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-klemskerke-8420

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Judo MultiSoft 2P
 • Erie Maxima Eco15
 • BWT AQA Perla 5
 • Amysoft C-200
 • Waterboss Microboss CMB410n

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Klemskerke minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €900.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Klemskerke.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €170 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €770, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1200 en €2175 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Klemskerke.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog vakmannen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Elektrische waterontharderVanaf €920
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractV.a €125 p/jaar
MontageC.a. €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Klemskerke?
De hardheid van het leidingwater in Klemskerke is ongeveer 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Klemskerke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie