Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wenduine

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, smerig water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Wenduine heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Wenduine.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalkstrepen op ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid WenduineHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Haan
Postcode8420
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wenduine

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente De Haan kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Wenduine was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wenduine?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Wenduine. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wenduine kent een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Wenduine

De waterhardheid van het water in Wenduine ligt op ong. 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-wenduine-8420

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Kinetico 2020C HE
 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA Perla 10
 • Amysoft C-300
 • Watercompany Softflow 9

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wenduine minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wenduine.

Reken af met kalk!

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1700 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen starten bij €750, zonder installeren. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €2025 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Wenduine.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en zonder kosten vakmannen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Elektronische waterontharderV.a €910
Reinigingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €135 op jaarbasis
MontageBegint bij €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Wenduine?
De hardheid van het kraanwater in Wenduine is circa 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wenduine.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie