Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwleusen

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Nieuwleusen resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier check je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Nieuwleusen.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid NieuwleusenWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7711
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nieuwleusen

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of veel schoonmaakwerk? Meer en meer mensen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Dalfsen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nieuwleusen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuwleusen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nieuwleusen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nieuwleusen heeft een geschatte waterhardheid van 7.40. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lagere energierekening, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Nieuwleusen

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuwleusen bedraagt ongeveer 7.40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nieuwleusen-7711

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • BWT Rondomat 25M
 • Bayard Tenera 28
 • Puricom Stratos UFW15

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuwleusen reduceert je de dH waarde van 7.40 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nieuwleusen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €85 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €810 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1100 en €1700 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nieuwleusen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk snel merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Mechanische waterontharderBegint bij €890
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1090
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €85 p/jaar
InstallatiekostenRond de €225
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nieuwleusen?
De hardheid in Nieuwleusen is ongeveer 7.40 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuwleusen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie