Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lemelerveld

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Lemelerveld resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website lees je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Lemelerveld.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LemelerveldHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode8152
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Lemelerveld

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de huishoudens bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Dalfsen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lemelerveld gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lemelerveld?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Lemelerveld. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor zacht en smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Lemelerveld heeft een geschatte waterhardheid van 7.40. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lemelerveld

De waterhardheid van het leidingwater in Lemelerveld bedraagt circa 7.40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-lemelerveld-8152

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Judo Quicksoft Uno

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Lemelerveld verklein je de dH waarde van 7.40 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Lemelerveld.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders beginnen bij €800, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1175 en €2150 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Lemelerveld.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis monteurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €960
Zouttabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenVanaf €110 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Lemelerveld?
De hardheid van het leidingwater in Lemelerveld bedraagt 7.40 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lemelerveld.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie