Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hechtel-Eksel

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 2,80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Hechtel-Eksel leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 2,80 dH in Hechtel-Eksel.
 • Hierdoor ontstaan onder andere droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €330 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Hechtel-EkselZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHechtel-Eksel
Postcode3940
Gem. Gasverbruik M33.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4500 kWh
Gem. Waterhardheid2,80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hechtel-Eksel

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of onnodig veel schoonmaken? Een groot deel van de huishoudens plaatsen een handige waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Hechtel-Eksel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Hechtel-Eksel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goede waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hechtel-Eksel?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Hechtel-Eksel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hechtel-Eksel heeft een geschatte waterhardheid van 2,80. Dit houdt in Zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hechtel-Eksel

De waterhardheid van het leidingwater in Hechtel-Eksel bedraagt ongeveer 2,80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 2,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 7,97 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-hechtel-eksel-3940

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Lubron Proline SXT2
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Delta Onega duplex

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hechtel-Eksel reduceer je de dH waarde van 2,80 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hechtel-Eksel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2075 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Hechtel-Eksel.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €650
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1100
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €140 per beurt
InstallatieVanaf €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Hechtel-Eksel?
De waterhardheid in Hechtel-Eksel is ongeveer 2,80 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hechtel-Eksel.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie