Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beek

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Beek leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je uitgebreide info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 10,08 dH in Beek.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals strepen op de ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €230 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid BeekTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode3960
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Beek

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming of kalkstrepen op ramen? Flink wat woningeigenaren installeren een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Bree opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Beek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beek?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Beek. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Beek heeft een gemeten waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Beek

De waterhardheid van het drinkwater in Beek ligt op ong. 10,08 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-beek-3960

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Mooiwater Grande

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Beek voer je de dH waarde terug van 10,08 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Beek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1425 en €1850 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Beek.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en gratis vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Waterontharder (elektronisch)Rond de €950
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €90 per beurt
MontageC.a. €175
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Beek?
De hardheid van het leidingwater in Beek ligt rond de 10,08 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Beek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie