Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lommel

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, vies water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Lommel resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs vind je uitgebreide info over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 5,60 dH in Lommel.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalkaanslag en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LommelHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteLommel
Postcode3920
Gem. Gasverbruik M33.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4400 kWh
Gem. Waterhardheid5,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lommel

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten of water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal mensen nemen een professionele waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Lommel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Lommel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lommel?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lommel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lommel kent een waterhardheid van 5,60. Samengevat: Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Lommel

De waterhardheid van het water in Lommel is ongeveer 5,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,95 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lommel-3920

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Lubron Softstar SXT2
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Delta Mosela

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lommel minimaliseer je de dH waarde van 5,60 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lommel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2175 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1150 en €2050 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Lommel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel monteurs, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderVanaf €700
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1010
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €130 p/jaar
PlaatsingV.a €270
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Lommel?
De waterhardheid in Lommel ligt op 5,60 dH. De meting in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld middels zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lommel.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie