Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Opitter

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Opitter heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,08 dH in Opitter.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld strepen op je ruiten en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per jaar.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid OpitterHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode3960
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Opitter

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer Belgen installeren een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en lagere energiekosten. In de gemeente Bree opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Opitter wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Opitter?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Opitter. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Opitter ontvangt een waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Opitter

De waterhardheid van het leidingwater in Opitter bedraagt ongeveer 10,08 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-opitter-3960

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • General electric GE-26HI
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Opitter minimaliseer je de dH waarde van 10,08 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Opitter.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €780 (zonder installatiewerk). Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1175 en €1725 inclusief inregelen. In het volgende schema vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Opitter.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €650
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1070
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudRond de €100 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Opitter?
De waterhardheid in Opitter is plus minus 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Opitter.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie