Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hamont-Achel

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 2,80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Hamont-Achel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je waardevolle informatie over de waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 2,80 dH in Hamont-Achel.
 • Dit kan leiden tot onder andere een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Hamont-AchelTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHamont-Achel
Postcode3930
Gem. Gasverbruik M33.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4450 kWh
Gem. Waterhardheid2,80 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hamont-Achel

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal huizenbezitters nemen een handige waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, heerlijk zachte kleding en lagere stookkosten. In de gemeente Hamont-Achel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Hamont-Achel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hamont-Achel?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Hamont-Achel. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hamont-Achel ontvangt een waterhardheid van 2,80. Definitie: Zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hamont-Achel

De waterhardheid van het drinkwater in Hamont-Achel bedraagt ongeveer 2,80 dH. Dit houdt in dat het water Zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 2,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 7,97 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hamont-achel-3930

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Lubron Proline Classic
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Delta Onega

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hamont-Achel reduceer je de dH waarde van 2,80 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hamont-Achel.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €80 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €760, excl. installatie. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €2175 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Hamont-Achel.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en zonder kosten merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Mechanische waterontharderC.a. €700
Elektrische waterontharderRond de €1080
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €95 per 12 maanden
MontageRond de €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Hamont-Achel?
De waterhardheid in Hamont-Achel schatten we op 2,80 dH. De meting in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hamont-Achel.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie