Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gerdingen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10,08 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Gerdingen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige info info over de waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 10,08 dH in Gerdingen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als bittere thee koffie en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid GerdingenZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode3960
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Gerdingen

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel Belgen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding die langer mooi blijft en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Bree kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Gerdingen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Gerdingen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Gerdingen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gerdingen ontvangt een waterhardheid van 10,08. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Gerdingen

De waterhardheid van het drinkwater in Gerdingen is 10,08 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-gerdingen-3960

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • General electric GE-18C
 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • MultiAqua WaterMaster EC-4

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Gerdingen reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gerdingen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €830, zonder installeren. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1100 en €1900 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Gerdingen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en vandaag nog modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektronische waterontharderCirca €1200
Zout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €115 p/jaar
InstallatiekostenV.a €210
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Gerdingen?
De hardheid van het leidingwater in Gerdingen schatten we op 10,08 dH. De waarde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gerdingen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie