Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bornem

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Bornem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je waardevolle info over de waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH in Bornem.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als droog haar na het douchen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €210 per jaar.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BornemFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteBornem
Postcode2880
Gem. Gasverbruik M33.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4250 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Bornem

Heb je in huis last van een irriterende huid en koffie of thee dat bitter smaakt? Veel mensen nemen een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Bornem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Bornem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bornem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bornem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bornem heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bornem

De waterhardheid van het drinkwater in Bornem bedraagt ongeveer 14,00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bornem-2880

Vaak gekozen modellen

 • Euro Twin 14
 • Halutec SensorSoft
 • SoluCalc SoluCalc
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bornem verklein je de dH waarde van 14,00 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bornem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €170 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders beginnen bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1150 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Bornem.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en direct installateurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Mechanische waterontharderCirca €800
Elektronische waterontharderBegint bij €970
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €105 per beurt
InstallatiekostenC.a. €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Bornem?
De hardheid van het leidingwater in Bornem is circa 14,00 dH. De waarde in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bornem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie