Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hingene

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Hingene heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je nuttige informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Hingene.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als glascorrosie en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid HingeneWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBornem
Postcode2880
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hingene

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op douchekop? Meer en meer Vlamingen installeren een innovatieve waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Bornem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Hingene heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hingene?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hingene. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hingene heeft een geschatte waterhardheid van 14,00. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hingene

De waterhardheid van het water in Hingene bedraagt ongeveer 14,00 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-hingene-2880

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Electric GXOF27KE
 • Remon Waterontharders Angara
 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life

Technische uitleg werking waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hingene voer je de dH waarde terug van 14,00 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hingene.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €140 voor magnetische ontharders tot zo’n €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1200 en €2075 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Hingene.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct merken, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderBegint bij €780
Waterontharder (elektronisch)Circa €1090
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudCirca €155 per beurt
MontageRond de €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Hingene?
De waterhardheid in Hingene is doorgaans 14,00 dH. De waarde in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hingene.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie