Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Weert

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Weert heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 14,00 dH in Weert.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals glascorrosie en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WeertHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBornem
Postcode2880
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Weert

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en kalk op de lak van de auto? Veel Vlamingen installeren een handige waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Bornem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Weert hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Weert?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Weert. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Weert heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Concreet: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Weert

De waterhardheid van het leidingwater in Weert is ongeveer 14,00 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-weert-2880

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Biosoft-C
 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Weert reduceert je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Weert.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €130 voor magnetische ontharders tot wel €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers starten bij €740, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1125 en €1700 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Weert.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct merken, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €140
Mechanische waterontharderRond de €670
Waterontharder (elektronisch)V.a €1040
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €145 (jaarbasis)
PlaatsingskostenC.a. €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Weert?
De waterhardheid in Weert is circa 14,00 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Weert.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie