Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mariekerke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Mariekerke zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je uitgebreide info over de waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 14,00 dH in Mariekerke.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkstrepen op glas en lak en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid MariekerkeTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBornem
Postcode2880
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Mariekerke

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid of te veel schoonmaken? Veel huizenbezitters lossen dit op met een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Bornem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Mariekerke hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mariekerke?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Mariekerke. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Mariekerke heeft een waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Mariekerke

De waterhardheid van het drinkwater in Mariekerke is ongeveer 14,00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-mariekerke-2880

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watts OneFlow
 • Remon Waterontharders Kama
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Erie Slimline Eco14
 • BWT AQA Perla Duo

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mariekerke voer je de dH waarde terug van 14,00 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Mariekerke.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €770, excl. installatie. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1425 en €1975 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Mariekerke.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog merken, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €155
Mechanische waterontharderC.a. €770
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1090
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudRond de €115 p/jaar
InstallatieC.a. €175
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Mariekerke?
De waterhardheid in Mariekerke is gemiddeld 14,00 dH. De meting in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mariekerke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie