Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hertme

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Hertme heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website verzamel je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.30 dH in Hertme.
 • Dit kan leiden tot problemen als kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere energierekening, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HertmeHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7626
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hertme

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer Nederlanders lossen dit op met een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en lagere energiekosten. In de gemeente Borne opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hertme hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Hertme?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hertme. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hertme kent een waterhardheid van 9.30. Dit staat voor hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hertme

De waterhardheid van het drinkwater in Hertme is ongeveer 9.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hertme-7626

Interessante installaties

 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Delta Rusela
 • Kinetico Ergo 18
 • Aquarex IMP Pro 26
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hertme minimaliseer je de dH waarde van 9.30 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hertme.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot wel €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers starten bij €830 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1450 en €2025 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hertme.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €75
Mechanische waterontharderVanaf €880
Waterontharder (elektrisch)Circa €1070
Reinigingszout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €110 per beurt
PlaatsingCirca €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Hertme?
De hardheid van het leidingwater in Hertme ligt op 9.30 dH. De waarde in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hertme.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie