Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zenderen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Zenderen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.30 dH in Zenderen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld minder lekker water en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid ZenderenTechnische uitleg werkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7625
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zenderen

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Borne opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Zenderen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zenderen?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zenderen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zenderen heeft een gemeten waterhardheid van 9.30. Concreet: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zenderen

De waterhardheid van het drinkwater in Zenderen is ongeveer 9.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zenderen-7625

Vaak gekozen modellen

 • Halutec SensorSoft
 • Bayard Ecosoft 15
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Ecowater ESM25 CE+
 • North Star 25ED

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zenderen reduceert je de dH waarde van 9.30 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zenderen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot wel €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten bij €720, exclusief installatiekosten. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1825 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Zenderen.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen en snel monteurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Mechanische waterontharderV.a €800
Waterontharder (elektronisch)V.a €940
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudV.a €140 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Zenderen?
De hardheid van het leidingwater in Zenderen is ongeveer 9.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zenderen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie