Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bennebroek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Bennebroek heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Bennebroek.
 • Dit kan leiden tot situaties als eczeem klachten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €300 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid BennebroekWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2121
Gem. Gasverbruik M32080 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bennebroek

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en/of eindeloos schoonmaken? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zachtere was en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Bloemendaal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bennebroek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bennebroek?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bennebroek. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bennebroek kent een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bennebroek

De waterhardheid van het water in Bennebroek bedraagt ongeveer 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bennebroek-2121

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • North Star 9UD
 • Amysoft E-200
 • Apic Heracles junior
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bennebroek voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bennebroek.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €780, zonder installeren. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1575 en €1825 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Bennebroek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk snel experts, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1120
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudV.a €135 per 12 maanden
MontageBegint bij €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Bennebroek?
De waterhardheid in Bennebroek komt uit op ong. 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lager energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bennebroek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie