Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vogelenzang

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Vogelenzang zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Vogelenzang.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als slecht functionerende apparaten en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VogelenzangHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2114
Gem. Gasverbruik M32080 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparing op de energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Vogelenzang

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en koffie of thee dat bitter smaakt? Veel woningeigenaren installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Bloemendaal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vogelenzang hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vogelenzang?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vogelenzang. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vogelenzang kent een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Vogelenzang

De waterhardheid van het water in Vogelenzang is 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vogelenzang-2114

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Atag Descale 20
 • Euro Combi compact 25
 • Watertotaal Euro Twin 10

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vogelenzang verklein je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vogelenzang.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1975 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers starten bij €720, excl. installatie. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2075 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Vogelenzang.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel installatiebedrijven, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Mechanische waterontharderVanaf €860
Elektrische waterontharderRond de €1160
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €115 per beurt
InstallatiekostenV.a €220
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vogelenzang?
De hardheid van het leidingwater in Vogelenzang is doorgaans 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vogelenzang.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie