Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Overveen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Overveen resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je praktische info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Overveen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €245 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OverveenZo werkt een waterontharderKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2015
Gem. Gasverbruik M32080 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Overveen

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en/of eindeloos schoonmaken? Meer en meer Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Bloemendaal zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Overveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Overveen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Overveen. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Overveen heeft een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Overveen

De waterhardheid van het water in Overveen bedraagt ongeveer 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-overveen-2015

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • General electric GXOF18KE
 • Kinetico Ergo 18
 • Remon Waterontharders Angara
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Overveen minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Overveen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €140 voor magnetische ontharders tot wel €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten bij €760, zonder installeren. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2075 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Overveen.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel experts, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Mechanische waterontharderVanaf €890
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudV.a €150 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €270
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Overveen?
De waterhardheid in Overveen is om en nabij de 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Overveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie